Home Corporate Cum ne gasiti Reglementari ANCOM
 
English
Virgilius - un ghid pentru bunastarea celor varstnici

Proiectul Virgilius, finantat prin programul AAL, este un proiect de cercetare si dezvoltare ce a inceput in Iunie 2012 sub managementul lui Telespazio SpA (Italia) in consortiu cu: Rartel SA (Romania), Arx iT SA Consulting (Elvetia), Muzeul National Filatelic (Romania) si Universitatea din Geneva (Elvetia).

Scopul acestui proiect este acela de a furniza servicii suport persoanelor varstnice pentru sporirea calitatii vietii acestora in termeni de autonomie si siguranta in timpul activitatilor avute atat in afara locuintei cat si la domiciliu, activitati legate de sanatate personala, recreere si calatorie.
Serviciile oferite de Virgilius se vor baza pe tehnologii ICT si in particular pe serviciul de localizare si navigare outdoor bazat pe tehnologia GNSS si pe ghidarea si navigarea indoor utilizand reteaua de senzori instalata in interiorul cladirii si integrata in terminalul utilizat.

Sistemul / Serviciul propus va avea un efect benefic pentru persoanele varstnice prin sprijinirea a doua componente esentiale: sanatatea si stilul de viata. Serviciile actuale existente pentru batranii dependenti pun accent in principal pe detectarea prezentei persoanei la domiciliu, bazandu-se pe solutii si dispozitive conectate prin intermediul telefonului fix de acasa. Obiectivul principal al proiectului este extinderera acestor servicii pentru mai multe medii nefavorabile, inclusiv pentru situatii cand persoana a plecat de acasa. Interesul este unul dublu:
- Interes social pentru varstnici: extinderea mobilitatii si libertatii de miscare a acestora cu siguranta de a beneficia de sprijin corespunzator
- Sprijinire si pastrare a unui stil bun de viata (prin sanatate si calitatea vietii) garantand atat un nivel ridicat al autonomiei cat si cresterea gradului de incredere in propria persoana.

Scopul proiectului este acela de a permite persoanelor varstnice sa continue sa aiba o viata activa si independenta.
Cu sprijinul utilizatorilor finali, va fi posibila implementarea solutiei in Italia, Elvetia si Romania.

http://www.virgilius.eu/en/index.html

This work is supported by a grant of the Romanian National Authority for Scientific Research, CNDI– UEFISCDI, project number AAL-11, 4901 / 31.05.2012.

 

 

 
 
Linkuri Harta site Zona Furnizori Credits Legal Policy
Copyright © RARTEL - Toate drepturile rezervate